С щедра оферта на стойност 2 111 111 долара Кубрат Пулев спечели

...
С щедра оферта на стойност 2 111 111 долара Кубрат Пулев спечели
Коментари Харесай

Кобрата спечели търг с $2 млн.

С великодушна оферта на стойност 2 111 111 $ Кубрат Пулев завоюва втори следващ търг за образуване на претендентски мач. От името на българския боксьор наддаваше компанията „ Епик Спортс “ за основания в Съединени американски щати промоутър Ивайло Гоцев. Другото предложение бе на немците от „ Зауерланд “, които към момента се водят мениджъри на Кобрата, само че то бе доста по-ниско – 1 000 010 $.

Така „ Епик Спортс “ получи правото да провежда мача за установяване на наложителния кандидат в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). За противник на Пулев бе избран американецът Джарел Милър-Голямото бебе, а разпределението на хонорарите е 75% против 25% в интерес на българина.

Все още не е ясно къде ще е боят, само че има огромна възможност да е в София. Кобрата планираше да провежда у нас мач с Дилиън Уайт, откакто „ Епик Спортс “ завоюва търга преди месец, само че английският боксьор се отхвърли.

Междувременно първенецът Антъни Джошуа има проблем със отбраната на пояса си, само че в друга версия – Световна боксова асоциация (WBA). Британецът получи 24-часов ултиматум да контракти отбраната си против наложителният кандидат Александър Поветкин (Русия). Това може да попречи на проектите на Джошуа за съединителен мач с американеца Дионтей Уайлдър, който държи купата на Световния боксов съвет (WBC) – единствената, изчезнала в сбирката на Ей Джей.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР